Susține-ne!

În ianuarie 2019, am plecat în Spania ca să documentăm viața românilor din diaspora. Vrem să vedem unde locuiesc și ce muncesc românii care trăiesc în străinătate, de ce au plecat din țară, ce a însemnat pentru familiile lor această schimbare și cum s-au integrat în noua lor țară și în noua lor viață. Am început cu Spania, Portugalia și Germania, dar o să mergem și în Anglia, Franța, Italia, Suedia, peste tot în Europa unde trăiesc români.

De doi ani, de când lucrăm la acest proiect, am documentat viața românilor din câmpurile de căpșuni din Spania, muncitorii sezonieri din Germania, trei rânduri de alegeri în diaspora și o pandemie care a schimbat viețile tuturor. Publicăm articolele pe site-ul nostru, iar la finalul proiectului vom publica la editura Humanitas o carte care se va numi „Plecat”.

S-a speculat prea mult cine sunt și ce vor românii din diaspora, iar oamenii aceștia au fost mai mult cifre decât povești și portrete individuale. Noi le facem vocile auzite și le spunem poveștile: îți arătăm unde locuiesc, cum își cresc copiii, cum își petrec timpul liber, cum s-au integrat în țara în care trăiesc acum. Poți să citești aici poveștile pe care le-am publicat până acum.

Ca să ducem la bun sfârșit acest proiect și să spunem poveștile românilor din diaspora, avem nevoie de sprijinul vostru, al cititorilor.

Participă la campania noastră de crowdfunding de pe Patreon.

Donează și vei primi vederi și scrisori Teleleu

Donează și vei primi în fiecare lună câte o fotografie-vedere de Cosmin Bumbuț și o scrisoare semnată de Elena Stancu. Cărțile poștale sunt fotografiate, printate și semnate de Cosmin Bumbuț, iar dimensiunea unei vederi e 10×15 cm. Scrisorile sunt povești de pe drum scrise de Elena Stancu: portretele oamenilor întâlniți în diverse comunități sau întâmplări de viață teleleu.

Scrisoarea și cartea poștală sunt trimise în plic cu poşta din zona în care călătorim. La cerere, se pot comanda vederi din urmă pentru completarea colecției – cel puțin 12 vederi consecutive. Banii din donații sunt folosiți pentru documentarea proiectului „Plecat”.

Participă la campania noastră de crowdfunding de pe Patreon.

Donații PayPal:

Vederi și scrisori
1 lună/12 € – 1 plic cu o vedere și o scrisoare
3 luni/34 € – 3 plicuri cu vederi și scrisori
6 luni/64 € – 6 plicuri cu vederi și scrisori
12 luni/120 € – 12 plicuri cu vederi și scrisori


Donație PayPal Recurentă

PayPal - The safer, easier way to pay online!
PayPal - The safer, easier way to pay online!
OBLIGATORIU: După efectuarea plăţii în PayPal, trimite, te rugăm, un e-mail la bumbutz at bumbutz punct ro cu următoarele detalii: tipul abonamentului, numele, adresa completă (inclusiv cod poștal).

Consultați Politica de Confidențialitate.