Despre noi

În noiembrie 2013, am renunțat la garsoniera închiriată din București, ne-am mutat într-o autorulotă și am plecat teleleu ca să povestim România de astăzi prin imagini şi cuvinte. Avem nevoie de timp ca să lucrăm la materiale ample, de lungă durată, ca să înţelegem comunităţile pestrițe pe care le întâlnim pe drum. Viața în autorulotă ne-a oferit privilegiul de a lucra doar la subiectele în care credem: pentru că nu suntem restricționați de ritmul dintr-o redacție putem zăbovi într-un loc până când ne terminăm documentarea.

Ne plac oamenii şi poveştile lor, drumurile lungi şi dimineţile în care ne bem cafeaua într-un peisaj frumos. De șapte ani, spunem aceleaşi poveşti prin medii diferite şi încercăm să dăm culoare, miros, sunet şi substanţă lucrurilor care ne emoţionează. Am făcut împreună reportaje pentru Marie Claire şi Dilema Veche, am lansat revista Punctum, prima publicaţie din România dedicată exclusiv proiectelor fotografice, şi am publicat Cuba continuă, o carte despre cubanezii obişnuiţi şi despre schimbările care-i derutează.

Trăim din burse, din colaborări și din abonamentele la vederi. În septembrie 2013 am primit o bursă oferită de Centrul Rosalynn Carter şi de Centrul pentru Jurnalism Independent ca să lucrăm la un proiect despre obiceiul românilor de a-şi educa fiii şi fiicele prin bătaie. Iar în iunie 2014 am câștigat una dintre cele trei Burse Superscrieri/ Avon pe tema violenței domestice.

În iunie 2015, am câștigat una dintre bursele Viitor la Purtător pentru un mini-documentar despre căldărărie și despre tinerii romi care pleacă în Franța să caute fier vechi la groapa de gunoi. În iulie 2015, am câștigat una dintre cele șase burse Superscrieri/BRD ca să lucrăm la un material multimedia despre o învățătoare de la Centrul de Reeducare Buziaș care-i învață să scrie și să citească pe tinerii de 15-21 de ani.

Contact: elena punct stancu at teleleu punct eu, bumbutz at bumbutz punct ro.

Cosmin Bumbuţ lucrează ca fotograf independent de mai bine de 20 de ani. A devenit cunoscut pentru pictorialele de modă publicate în Elle, Marie Claire sau Tabu şi pentru campaniile realizate pentru Vodafone, Raiffeisen Bank, Epson sau Coca-Cola. În ultimii ani, proiectele sale fotografice au avut ca subiect penitenciarele din România, viaţa cotidiană din Cuba şi comunităţile marginale. Albumul său despre penitenciarul Aiud, Bumbata, a câştigat în 2013 premiul pentru carte-obiect la Concursul Naţional de Design și premiul pentru Cea mai frumoasă carte ilustrată la Gala Bun de Tipar 2014. În aprilie 2015, Cosmin Bumbuț a câștigat premiul I la secţiunea Arhitectură a concursului Sony World Photography Awards, competiția pentru fotografi profesioniști, cu proiectul Camera Intimă.

Elena Stancu lucrează ca jurnalist de zece ani, iar cele mai multe dintre reportajele sale au fost publicate în Marie Claire şi Dilema Veche. A scris despre violenţa domestică, traficul de fiinţe umane, greutăţile prin care trec familiile care au copii autişti sau cu Sindrom Down, integrarea minorităţilor. În 2013, a investigat contextul corupţiei din sistemul medical românesc în cadrul unei burse oferite de Balkan Fellowship for Journalistic Excellence. Articolul a câștigat locul III la finalul programului şi a fost publicat în The Independent, Der Standard, Neue Zürcher Zeitung şi Süddeutsche.de. Tot în 2013, a câștigat Premiul special Avon pentru tema „violenţa domestică” la Superscrieri și Trofeul CSR4Women pentru „susţinerea, promovarea şi implicarea în cauze sociale pentru femei”. În 2014 a fost finalistă la competiția internațională de jurnalism Kurt Schork Awards.

Presa despre noi: MediafaxMail OnlineViceGazeta de SudAgerpresCarevasăzicăAl Treilea SectorSimona TacheZiare.comDilema VecheDilema VecheCațavenciiMarie ClaireHoria GhibuțiuAdevărul.

2013-06-16-18-49-37.jpg